Isnin, 23 November 2015


KENTANG CHEESE

Yummy ! Cheese, sape tak suka cheese. Dengan kentang pulak tuh. Memang super duper yummyyy !
Moh tengok acane nok buat . Hehe :p


BAHAN-BAHAN :

2/3 biji kentang
Tepung gandum
Serbuk roti
Air suam-suam panas
Keju cheddar

CARA-CARA MEMBUATNYA :

Senang je.. Hehe

First, rebus kentang sampai lembut empuk gitu kemudian lenyekkan. Ikutlah nak lenyek halus mana. Nak kasar mana.

Bila dah lenyekkan, campurkan garam dengan tepung gandum. Sebatikan sambil masukkan air suam sedikit demi sedikit supaya adunan tak cair sangat atau kering sangat. Pandai-pandailah korang agak ye :p

Pastu, bulat-bulatkan adunan kentang tuh ikut saiz yang korang nak. Jangan lupa buat ruang sikit kat tengah untuk keju cheddar. Dah ade ruang, masukkan keju dan bulatkan adunan kentang tuh balik.

Kemudian, gaul dengan serbuk roti. Dan masukkan ke dalam minyak sederhana panas.

Done ! :)





Tiada ulasan:

Catat Ulasan